Vardagsrumsguide

Vardagsrumsguide

Vardagsrummet är hemmets kanske vackraste rum. Låt möblerna ta plats och använd rikligt med detaljer, stämningsfull belysning, en vacker soffa med mjuka textilier samt fåtöljer. Blanda antikt och modernt med unika ting för att sätta din personliga prägel.

Vardagsrumsguide

I vår vardagsrumsguide vill vi ge några grunder att utgå ifrån:

Skapa dynamik: Använd olika former och epoker i en och samma miljö. T.ex. rak soffa, kvadratiskt soffbord, höga/låga ljusstakar, stora och små böcker på bordet.

Färgsättning: Arbeta med tre färger, två basfärger som skapar en helhet i rummet samt en accentfärg som bidrar med spänning och det unika för just detta rum.

Utvalda produkter till vardagsrummet
 1. Pall bambu 50 x 45 svart
  3995 kr
 2. Soffbord Moonlight 3 delar
  17995 kr
 3. Baljfåtölj Clothilde antikgrå
  8995 kr
 4. Sidobord Berlin 45 cm guld
  3495 kr
 5. Sidobord Kvist 45 cm guld
  3495 kr
 6. Drinkvagn Paris spegel förgylld
  2495 kr
 7. Sidobord Fleur svart
  1795 kr

Ditt vardagsrum gynnas av att skapa så mycket rymd och luft i möbleringen som möjligt, rummet upplevs större och det är lättare att röra sig runt om möbleringen. Att övermöblera är vanligt men kan göra så att rummet känns alltför trångt.

Våga undvika att möblera längs väggarna, ett möblemang uppställt mot väggarna kan göra att rummet upplevs stort, tomt och outnyttjat. Fundera istället om det går att göra mindre möbelgrupper och bind sedan ihop dessa med t.ex. mattor och sidobord.

Ofta är soffan vardagsrummets största möbel och blickfång. Placera den med fördel så att den välkomnar dig in i rummet, anslut gärna ett mindre bord med vackra stilleben på för att skapa en välkomnande känsla.

Att använda sig av speglar och lampetter är alltid trevligt och skapar rymd. Att placera dessa tillsammans med ett bord eller en byrå med tända ljus på skapar en vacker effekt när ljusen reflekteras i spegelns glas.

Till sist, belysningen i ett rum är avgörande för både stämning och känsla. Läs gärna vår belysningsguide för våra bästa tips när det gäller att belysa ett rum.

30 dagars öppet köp
Säkra betalningar med