Så här binder du en bukett

Vårbuketter

Nu när våren är på väg vill vi fylla hemmet med vackra och väldoftande buketter! Vi ställde några snabba frågor till våra florister på Norr Mälarstrands blommor som gör vår uppskattade fredagsbukett i butiken. Få de bästa tipsen på vilka blommor som är i säsong just nu, och hur du får dina blommor att hålla längre.

Vår florist


Vad är det viktigaste att tänka på när man ska arrangera en bukett?

Att vasen man ska använda är ren och att man fyller upp ordentligt med vatten om man använder sig av många stjälkar som dricker mycket. Välj blommor som är anpassade till den vas du önskar använda.

Vad ser ni är vårens stora trend när det gäller blommor och växter
Vi ser att ängskänslan med vilda och spretiga buketter håller i sig. Mycket färg och gärna många olika sorter! När det kommer till växter hemma så är det fortsatt populärt med frodiga och stora gröna växter.

Hur får man buketten att hålla sig länge?
Buketter trivs bäst att få stå svalt under natten. Snitta om stjälkarna med en vass kniv (använd inte sax då de vill ha så jämn snittyta som möjligt) och byt till rent och vatten varannan dag. Diska vasen med jämna mellanrum så att du får bort alla avlagringar och bakterier så förlänger du hållbarheten på din bukett.

Är det något man ska tänka på när man blandar olika blomsorter i en bukett?
Förr rekommenderades att till exempel rosor med hård stjälk ska stå med varmt vatten och därav inte en bra idé att ha tillsammans med till exempel tulpaner som önskar kallt. Men nu säger odlarna att rosor inte behöver varmt vatten så detta går nu bra att ha tillsammans.

Vad är det säsong för att plantera i kruka eller utomhus nu i slutet av mars, början april.
Penséer och gyllenlack tål ett par minusgrader så det passar fint annars så är lökar, tulpaner, krokus, pärlhyacint med mera växter som fungerar nu.Fem vaser - fem buketter

Vi gav våra florister fem olika vaser och bad dom att inspirera er med fem olika buketter.

Franskt och luftigt romantiskt
I vasen från Astier de Villatte går blommorna i harmoniskt grönt och vitt. Blommorna som används i denna bukett är; prärieklocka, lejongap, viburnum, asparagus.

Bordsbukett med vårkänsla
I vår vas Manhattan har vi en härligt naturfärgad vårbukett. Blommorna som används i denna bukett är; solboll, klematis, statice, alströmeria, tulpan och ranunkel.

Romantiskt med skogskänsla
I vår vas Lupin har vi en härligt rosa vårbukett. Blommorna som används i denna bukett är; ros, hypericum, lejongap, nejlika, chewbee, och asparagus.

Färgsprakande och energifyllt
I vår vas Anemon sticker färgerna ut i denna härliga bukett man blir glad av. Blommorna som används i denna bukett är; tulpan, anemon, ranunkel och spireakvistar.

Generös och yvig vårbukett
I vasen Ostrea från Hein Studio har vi en vacker vårbukett i blå toner. Blommorna som används är; syren, allium, limonium och delphinium.

Vackra vaser
  1. Vas Anemon klarglas låg
    Special Price 230 kr Ordinarie pris 329 kr
  2. Vas Manhattan medium
    899 kr
  3. Vas Ostrea Rock midnight blue
    1549 kr
30 dagars öppet köp
Säkra betalningar med