Kundservice

Vi finns här för att hjälpa dig, och ge dig den allra bästa servicen.

Varmt välkommen att kontakta oss via e-post: info@oscarclothilde.com som besvaras vardagar inom 24 timmar.
Vill du komma i kontakt med butiken så når du oss på nummer, 08 611 53 00.

Välkommen att höra av dig.

Frågor och svar

Konto

Hur ändrar jag lösenord eller andra kontouppgifter?

För att kunna ändra ditt lösenord måste du vara inloggad, sedan gå till "Mitt konto" i högra översta menyn . På fliken "Kontoinformation" ändrar du sådant som rör ditt konto. Här kan du hitta den sidan.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Har du glömt ditt lösenord kan du återställa det här.

Hur gör jag för att ta bort mitt konto?

Hör av dig på info@oscarclothilde.com för att höra av dig, så tar vi bort ditt konto. När vi tar bort ditt konto raderas din orderhistorik och det går inte att återställa kontot igen.

Beställning

Kontrollera min order

Så fort ordern är lagd kommer du att få en orderbekräftelse till den e-post du har angivit. Du kan även se alla dina beställningar i din orderhistorik, under "Mitt konto" och fliken "Mina beställningar".

Ändra eller avbryta min order

Så länge du inte har klickat på ”Slutför köp” i kassan kan du lägga till och ta bort varor. När din order är slutförd börjar vi packa din beställning och du kan inte göra några ändringar längre. Vill du komplettera med något behöver du lägga en ny order.

Skicka paket till en annan person eller en annan adress

• Om du vill skicka paket som en annan person ska hämta ut på annan adress än din egen, så ändrar du under ”dina uppgifter” på betalningssidan i kassan. Fyll i mottagarens uppgifter. Viktigt att du anger din mailadress och ditt telefonnummer så aviseringen kommer till dig. Slutför sedan köpet.

• När du fått avisering från oss att paketet är på väg går du in i Postnord appen. Där erhåller du en QR-kod, för att skicka denna vidare till mottagaren godkänner du med Bank-id.

• Vid uppvisade av QR-koden kan mottagaren hämta ut beställningen på angivet postombud.
• Kom ihåg att ändra tillbaka till din ordinarie adress till nästa köp.


Om du själv ska hämta ditt paket på annan adress än där du är folkbokförd, ex ditt sommarställe så ändrar du adress, postnummer och postort dit och avslutar köpet.

Leverans

Leveransalternativ

Leveransalternativen skiljer sig åt beroende på vilken typ av vara du köper och till vilket postnummer varorna ska levereras till. Du ser vilka leveranssätt som erbjuds för just din beställning när du kommit till kassan och angett din leveransadress. Vi levererar endast inom Sverige. Leverans sker vanligtvis inom 2-5 arbetsdagar. Ibland kan din leverans behöva skickas i flera kollin. Du kan alltid själv spåra ditt paket via länken som finns i leveransbeskedet. Vid större ingång av ordrar eller förseningar från våra leverantörer kan varor i vissa fall ha en längre leveranstid.

Fraktalternativ

Fri frakt gäller för standardpaket över 800 kr, efter avdrag för eventuella rabatter. Standardpaket är paket under 20 kg som ej är skrymmande.

För beställningar under 800 kr är fraktkostnaden från 69 kr.

För leverans av varor som väger över 20 kg eller är skrymmande tar vi ut en leveransavgift från 295 kr. Paketet skickas då med Postnord hemleverans till tomtgräns.

Postnord Paket som är längre än 120 cm eller vars längd plus omkrets är större än 300 cm räknas som skrymmande och kan endast skickas som hemleverans till tomtgräns.Prislista Postnord
• Postnord Mypack: 69 kr
• Postnord hemleverans till tomtgräns kl. 8-17 vardagar: 295 kr
• Outlösta paket:195 kr
• Returfrakt via utlämningsställe: 69 kr
• Returfrakt pall / skrymmande varor 195 kr


Standardpaket under 20 kg
Postnord Mypack

• Gratis för beställningar över 800 kr, gäller för paket under 20 kg som ej räknas som skrymmande paket.
• Leverans sker vanligtvis inom 2–5 arbetsdagar.
• Leverans sker till närmsta utlämningsställe.
• Paketet finns kvar hos ombudet i 7 dagar innan det går i retur.
• Avisering via SMS.

Hemleverans

Postnord hemleverans till tomtgräns.

• Leverans sker till tomtgräns om du bor i hus samt till porten om du bor i lägenhet.
• Leverans med Postnord sker helgfri vardag mellan kl. 8-21. Transportören kontaktar dig för att boka utkörning. Observera att man som mottagare inte kan bestämma leveransintervall då det styrs av transportörens fasta rutter på din ort. Inbärning ingår ej.
• I tjänsten ingår ett leveransförsök.
• Avisering via SMS.
• Om paketet ej kan lämnas ut finns det kvar på terminalen i 7 dagar innan det går i retur.
• Gäller ej beställningsvaror.

Leverans av beställningsvaror

Beställningsvaror är varor som inte finns i vårt lager. Beställningsvaror tillverkas ofta med anpassningar till just dina önskemål eller tas hem speciellt för dig. När vi mottagit dina specifika önskemål och bekräftat dem med dig tar vi ut en handpenning och du är från den punkten bunden till ditt köp.

Vanliga returvillkor gäller inte för beställningsvaror.

Betalning

Hur betalar jag online?

Du kan betala med faktura, delbetalning, kortbetalning, direktbetalning och Swish via Klarna Checkout. Dina kortuppgifter hanteras genom en betalväxellösning av Klarna som är en oberoende leverantör av betalningslösningar för handel på Internet. Läs mer om Klarnas villkor här.
Klarna ansvarar för att all betalningsinformation hanteras enligt gällande PCI-standard (läs mer om vad PCI DSS innebär här). Beställningsvaror betalas via Swish eller Bankgiro enligt utställd faktura från Oscar & Clothilde

Betalning med faktura

Om du väljer att betala med Klarna, läs mer om Klarnas köpvillkor här.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10. Du kan också skicka ett e-mail till info@klarna.se

Retur och reklamation

Retur i butik

Vid köp i vår butik på Birger Jarlsgatan 27 har du 30 dagars öppet köp och bytesrätt mot uppvisande av kvitto. Varan som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha samtliga etiketter kvar. Om varan kommer förpackad ska även denna följa med i returen.

Vi har ej möjlighet att ta emot returer från vår webbshop i butiken på Birger Jarlsgatan 27.

Hur gör jag en retur från webbshoppen?

Retur via utlämningsställe:
Du returnerar enkelt via ett utlämningsställe. Förpacka returen i originalförpackningen som varan kom levererad i. Bifoga denna retursedel med returorsak samt klistra returetiketten på paketet. Vid retur är det du som kund som betalar returfrakten på 69 kr.

Retur av tunga/skrymmande leveranser:
Om din order skickats som tung eller skrymmande leverans av Postnord behöver du boka upphämtning. Fraktsedeln för returen bifogas med din order. Kostnaden för returfrakten på 195 kr dras av från summan vi återbetalar dig när returen blivit mottagen och godkänd på vårt lager.

För leverans med Postnord kontakta Postnord direkt på 0771-33 33 10 eller via postnord.se.
Vid retur på pall krävs att försändelsen packas på pall med emballage.

Returfrakt

• För retur via utlämningsställe står du som kund för returkostnaden på 69 kr.
• För retur av tunga/skrymmande varor står du som kund för returkostnaden på 195 kr.
• Outlöst paket: 195 kr. Outlösta paket betraktas inte som en retur á 69 kr utan du som kund debiteras 195 kr för administrativa kostnader.

Byte av produkt från webbshoppen

Det går inte att byta en produkt som är beställd online. Önskar du byta en vara returnerar du den till oss. När din retur är mottagen hos oss återbetalas du hela beloppet till det betalsätt som valts vid köptillfället. Lägg sedan en ny order med önskad produkt på oscarclothilde.com.

Reklamation från webbshoppen

Vid en reklamation ska felet anmälas inom skälig tid. Anmälan om fel i varan inom två (2) månader från att du upptäcker felet eller borde ha upptäckt felet anses alltid inom skälig tid.

Vid reklamation kontaktar du Oscar & Clothilde AB per e-post till info@oscarclothilde.com. Uppge ordernummer samt orsak till reklamationen.

Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar produkten. För att varor med synliga skador på emballaget skall kunna reklameras hos vår transportör måste det ske inom 1-3 dagar. Detta måste ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens så be chauffören notera skadan och signera. Spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.

Vid en godkänd reklamation står vi som handlare för alla kostnader som kan kopplas till returen, inklusive all frakt. Reklamationen skickas till Oscar & Clothilde, c/o Almroths, Koppargatan 7, 602 23 Norrköping. Har du frågor gällande reklamationer är du välkommen att kontakta oss på info@oscarclothilde.com

Du bör inte lösa ut ett paket som ser skadat ut. Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet, reklamerar du omedelbart till Oscar & Clothilde AB och Posten enligt ovan.

Ångerrätt och öppet köp

Vid köp i Oscar & Clothildes webbshop har du enligt distanshandelslagen 14 dagars ångerrätt som börjar gälla från att du mottagit din produkt. Vid retur ska varan vara oanvänd samt oskadad och förpackad i sin originalförpackning. Det är tillåtet att öppna förpackningen och granska varan på ett tillvägagångssätt som ej skadar produkten eller dess förpackning. Oscar & Clothilde AB förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för saknat/skadat originalemballage eller i det fall att returen ej är komplett.

Vid köp av en produkt som har tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som tillverkas just för dig.

Öppet köp gäller endast konsument (privatperson), ej företagskund.

Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er så tänk på att du måste ha sparat packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.

Då Oscar & Clothilde inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.

Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 195 kr oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Sedan klistrar du på etiketten "Return Drop Off" på paketet och lämnar in det på närmaste utlämningsställe. På etiketten finns adressen till oss förtryckt. Oscar & Clothilde, c/o Almroths, Koppargatan 7, 602 23 Norrköping. Har du frågor gällande ångerrätten är du välkommen att kontakta oss på info@oscarclothilde.com

Återbetalning sker inom 14 arbetsdagar efter att vi fått ditt meddelande om att nyttja ångerrätten. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan för att inte riskera att fakturan förfaller. Krediteringen av ordersumman görs efter godkänd retur.

Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern, om inte annat uttryckligen överenskommits. Vid kortbetalning återförs pengarna till samma betalkort som användes och vid fakturabetalning krediteras fakturan. Om fakturan redan betalats så återbetalas beloppet till kunds bankkonto.

Nedan finner du ångerblankett att skriva ut. Du kan också ladda ner ångerblanketten här.

Företag

Kan jag handla som företag?

Om du önskar att handla som företag, vänligen kontakta oss på info@oscarclothilde.com och uppge vad du önskar beställa samt dina företagsuppgifter. Företag handlar mot utställd faktura från Oscar & Clothilde AB.

Övrigt

Använder Oscar & Clothildes webbsida cookies?

Ja, vi använder cookies för förbättra din upplevelse på vår webbplats. Läs om hur Oscar & Clothilde använder cookies här.

30 dagars öppet köp
Säkra betalningar med